אוכל
צילום׃ ארז גולקו, In My Kitchen

קציצות עוף עם ירקות

לא קורה הרבה שאנחנו רואים סיר של קציצות עוף ויוצא לנו "וואו". הפעם, עם המתכון מהבלוג "אצלי במטבח", זה קרה גם קרה - ולכן מיהרנו להשיג לכם (ולעצמנו) את המתכון

ארז גולקו | In My Kitchen | פורסם 10/07/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 150 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לקציצות:

1 קילו בשר עוף טחון

2 ביצים

2 בצלים גדולים, קצוצים ומטוגנים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס נענע קצוצה

חצי כוס כוסברה קצוצה (לא חובה)

מלח

פלפל שחור

חצי כפית כמון

חצי כוס קמח

לרוטב:

שמן זית

1 בצל לבן, חתוך גס

2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

1 כרישה, פרוסה עבה

6 שיני שום, קצוצות

2 שומרים, פרוסים דק

3 קישואים, פרוסים עבה

1 כוס אפונה

1 שורש סלרי, חתוך גס

חופן עלי תרד

רבע כוס מיץ לימון

חצי כפית חוואייג' למרק

כפית שטוחה של כורכום (אפשר כורכום טרי)

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג.

2 מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר גדול ושטוח ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

3 מוסיפים בצל ירוק וכרישה, מטגנים עוד דקה ומוסיפים את השום.

4 מוסיפים את יתר המרכיבים ואת התבלינים וממשיכים לטגן עד שהירקות צרובים קלות. מערבבים בכל 2-3 דקות.

5 מוסיפים לסיר כליטר מים רותחים ומערבבים.

6 כשהרוטב מבעבע מסדרים בעדינות את הקציצות בין הירקות. מוסיפים עוד מים רותחים עד לכיסוי של הקציצות והירקות.

7 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי. לחלופין, אפשר להעביר לתנור שחומם ל-120 מעלות לשעתיים.

* מומלץ להגיש עם אורז.

המתכון באדיבות הבלוג In My Kitchen של ארז ונטאלי גולקו.

לעמוד הפייסבוק "אצלי במטבח - ארז גולקו"