אוכל
צילום׃ istockphoto

ירכיי עוף בדבש, חבושים ורימונים

מתכון מנצח למנת עוף עסיסית, חגיגית ומרשימה לכבוד ראש השנה

אלון כהן | חינאווי בוצ'ר שופ | פורסם 01/09/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

8 ירכיי עוף
4 חבושים קלופים וחתוכים לפלחים
1 רימון מפורק לגרגירים
1 בצל גדול קצוץ דק
ג'ינג'ר קצוץ
2 כפות דבש
2 כפות סילאן
2 כפות רכז רימונים
½ כוס יין אדום
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
שמן זית לטיגון
מלח
פלפל גרוס
1 כף שום כתוש
פלפל צ'ילי טרי אדום פרוס לעיגולים
2 מקלות קינמון
לימון

אופן ההכנה:

1 מרתיחים בסיר מים עם מעט לימון ומוסיפים פנימה את החבושים למשך 20 דקות.

2 מטגנים את ירכיי העוף בשמן זית עד להשחמה.

3 מוציאים את הירכיים ומוסיפים פנימה את הבצל הקצוץ. לאחר מספר דקות מוסיפים גם את הג'ינג'ר.

4 מחזירים פנימה את העוף, השום, מלח פלפל וצ'ילי אדום ומבשלים מספר דקות.

5 מוסיפים את החבושים, היין האדום ומעט נוזלים לבישול של כ-25 דקות.

6 מוסיפים את הרימון, הדבש, הסילאן ורכז הרימונים ומנערים היטב את הסיר.

7 מכניסים לתנור להשחמה ל-15 דקות.

8 מקשטים עם פטרוזיליה, כוסברה ופלפל צ'ילי.