ירכיי עוף בדבש, חבושים ורימונים
מתכון מנצח למנת עוף עסיסית, חגיגית ומרשימה לכבוד ראש השנה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
8 ירכיי עוף
4 חבושים קלופים וחתוכים לפלחים
1 רימון מפורק לגרגירים
1 בצל גדול קצוץ דק
ג'ינג'ר קצוץ
2 כפות דבש
2 כפות סילאן
2 כפות רכז רימונים
½ כוס יין אדום
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
שמן זית לטיגון
מלח
פלפל גרוס
1 כף שום כתוש
פלפל צ'ילי טרי אדום פרוס לעיגולים
2 מקלות קינמון
לימון
אופן ההכנה:
1 מרתיחים בסיר מים עם מעט לימון ומוסיפים פנימה את החבושים למשך 20 דקות.
2 מטגנים את ירכיי העוף בשמן זית עד להשחמה.
3 מוציאים את הירכיים ומוסיפים פנימה את הבצל הקצוץ. לאחר מספר דקות מוסיפים גם את הג'ינג'ר.
4 מחזירים פנימה את העוף, השום, מלח פלפל וצ'ילי אדום ומבשלים מספר דקות.
5 מוסיפים את החבושים, היין האדום ומעט נוזלים לבישול של כ-25 דקות.
6 מוסיפים את הרימון, הדבש, הסילאן ורכז הרימונים ומנערים היטב את הסיר.
7 מכניסים לתנור להשחמה ל-15 דקות.
8 מקשטים עם פטרוזיליה, כוסברה ופלפל צ'ילי.