אוכל
צילום׃ יח"צ

חזה עוף מוקפץ

עם פלפלים חריפים, עגבניות ובזיליקום

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 15/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוף

2 חזות עוף מנוקים

למישרה

2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום קצוצות
2 כפיות עלי תימין
כף אחת של קורנפלור
מלח, פלפל שחור טחון טרי

עוד צריך

20 עלי בזיליקום יפים
6 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
4 בצלים ירוקים מנוקים ושטופים
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים באלכסון ומנוקים מעט
פלפל אדום מתוק
1 זוקיני שטוף
12 זיתים שחורים מגולענים חצויים
3 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
מיץ מלימון אחד
20 עלי בזיליקום יפים
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 חותכים את חזה העוף לקוביות גדולות של כ-3 ס"מ. מערבבים את חומרי המשרה בקערה ומשרים את העוף למשך שעה לפחות.2. חוצים את הזוקיני מסירים את הליבה וחותכים לקוביות.3. שמים בווק חמש כפות שמן זית, כשהשמן חם מאד- כמעט מעשן, מכניסים פנימה את העוף לטיגון קצר ומהיר, תוך ערבוב מתמיד עד שצבעו משתנה ללבן. מוציאים לקערה אחרת.4. מוסיפים את שאר השמן וכשהוא חם מטגנים בו את השום, הבצל הירוק והפלפלים החריפים והפלפל אדום המתוק במשך דקה. מוסיפים לווק את הזוקיני והזיתים לטיגון של שתי דקות נוספות.5. מחזירים את העוף לווק, מוסיפים את העגבניות, ממליחים ומפלפלים6. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה של דקה ורק בסוף זורקים פנימה את עלי הבזיליקום (קורעים אותם ביד לפני ההכנסה). מוציאים את התבשיל מיד לכלי הגשה ומפזרים מעל צנוברים קלויים.