אוכל
צילום׃ fozrocket, Istock

תבשיל עוף בעדשים

תבשיל עוף עשיר עם נקניקיות קבנוס ושלל ירקות העונה

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 07/07/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

6 כרעיים של עוף, מחולקים לשניים (הפולקעס עם עצם מקוצרת)
2 נקניקי קבנוס חתוכים לחתיכות של כ-6 ס"מ
5 כפות שומן אווז או שמן
1 בצל חתוך לקוביות בגודל ס"מ
3 שיני שום פרוסות
4 עלי מרווה קרועים
1 פלפל אדום חריף טרי, פרוס
1 גזר קלוף חתוך לקוביות קצת קטן יותר מס"מ
1 ראש סלרי קלוף, חתוך לקוביות
3 מקלות סלרי פרוסים
2 כוסות עדשים חומות שטופות ומסוננות
4-3 כוסות מרק עוף צח או מים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 שמים את השומן בסיר כבד וכשהוא חם מכניסים פנימה את שוקי העוף להשחמה נאה מסביב. מוסיפים את הקבנוס לטיגון קצר של דקה ומוציאים.

2 מוסיפים לסיר את המרווה והירקות לטיגון תוך ערבוב של שלוש דקות. מוסיפים את העדשים, מטגנים דקה ויוצקים פנימה את המרק או המים. 

3 מביאים לרתיחה, מחזירים פנימה את העוף והנקניקיות, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשלושים דקות.

4 מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים.