תבשיל עוף בעדשים
תבשיל עוף עשיר עם נקניקיות קבנוס ושלל ירקות העונה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
6 כרעיים של עוף, מחולקים לשניים (הפולקעס עם עצם מקוצרת)
2 נקניקי קבנוס חתוכים לחתיכות של כ-6 ס"מ
5 כפות שומן אווז או שמן
1 בצל חתוך לקוביות בגודל ס"מ
3 שיני שום פרוסות
4 עלי מרווה קרועים
1 פלפל אדום חריף טרי, פרוס
1 גזר קלוף חתוך לקוביות קצת קטן יותר מס"מ
1 ראש סלרי קלוף, חתוך לקוביות
3 מקלות סלרי פרוסים
2 כוסות עדשים חומות שטופות ומסוננות
4-3 כוסות מרק עוף צח או מים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 שמים את השומן בסיר כבד וכשהוא חם מכניסים פנימה את שוקי העוף להשחמה נאה מסביב. מוסיפים את הקבנוס לטיגון קצר של דקה ומוציאים.
2 מוסיפים לסיר את המרווה והירקות לטיגון תוך ערבוב של שלוש דקות. מוסיפים את העדשים, מטגנים דקה ויוצקים פנימה את המרק או המים.
3 מביאים לרתיחה, מחזירים פנימה את העוף והנקניקיות, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשלושים דקות.
4 מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים.