אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות עם פטריות

מתכון לקציצות עוף ועשבי תיבול עם רוטב פטריות. נפלא עם פסטה או אורז

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 29/06/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרוטב:

2 בצלים קצוצים

1 חבילת פטריות שמפניון, חתוכות לפרוסות

1 חבילת פטריות פורטובלו, חתוכות לפרוסות

2 שיני שום קצוצות

חופן בזיליקום קצוץ

מעט מוסקט טחון

1 כפית פפריקה מתוקה מעושנת

מלח ופלפל שחור

לפטריות:

500 גרם פרגיות טחונות (או בשר בקר טחון)

1 בצל מגורר

1 שן שום קצוצה

3 כפות פירורי לחם

1 ביצה (לא חובה)

כף בזיליקום קצוץ

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצלים בסיר גדול כ-3 דקות. מוסיפים את הפטריות החתוכות לעוד 5 דקות ומערבבים.

2 מוסיפים את השום והתבלינים, מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות ומכינים בינתיים את תערובת הקציצות.

3 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות היטב. יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומניחים בסיר הפטריות. בשלב זה אמורים להיות בסיר נוזלים שהופרשו מהפטריות ומשמשים כרוטב, אבל במידה וחסרים נוזלים מוסיפים כ-1/3 כוס מים חמים. מבשלים כ-35 דקות עד שהקציצות מוכנות. מגישים עם פסטה, אורז או סלט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!