קציצות עם פטריות
מתכון לקציצות עוף ועשבי תיבול עם רוטב פטריות. נפלא עם פסטה או אורז
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לרוטב:
2 בצלים קצוצים
1 חבילת פטריות שמפניון, חתוכות לפרוסות
1 חבילת פטריות פורטובלו, חתוכות לפרוסות
2 שיני שום קצוצות
חופן בזיליקום קצוץ
מעט מוסקט טחון
1 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
מלח ופלפל שחור
לפטריות:
500 גרם פרגיות טחונות (או בשר בקר טחון)
1 בצל מגורר
1 שן שום קצוצה
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה (לא חובה)
כף בזיליקום קצוץ
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצלים בסיר גדול כ-3 דקות. מוסיפים את הפטריות החתוכות לעוד 5 דקות ומערבבים.
2 מוסיפים את השום והתבלינים, מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות ומכינים בינתיים את תערובת הקציצות.
3 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות היטב. יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומניחים בסיר הפטריות. בשלב זה אמורים להיות בסיר נוזלים שהופרשו מהפטריות ומשמשים כרוטב, אבל במידה וחסרים נוזלים מוסיפים כ-1/3 כוס מים חמים. מבשלים כ-35 דקות עד שהקציצות מוכנות. מגישים עם פסטה, אורז או סלט.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!