אוכל
צילום׃ OlgaMiltsova, Istock

קציצות עוף ברוטב עגבניות

מנה ביתית מופלאה ומשביעה שלא תרצו להפסיק לאכול

סמדר וקנין | סמדיש | פורסם 02/10/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 1634 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (7 מנות):

400 גרם חזה עוף טחון

צרור פטרוזיליה, קצוץ

צרור כוסברה, קצוץ

בצל, מגורר בפומפייה

תפוח אדמה, מגורר בפומפייה

כף תבלין ראס אלחנות

מעט פלפל לבן

מלח לפי הטעם

כף שמן

לרוטב:

4-5 עגבניות

מעט שמן לטיגון

בצל, קצוץ דק

1 פלפל חריף, פרוס

2 כפות רסק עגבניות

פפריקה מתוקה

כורכום

כמון

כף אבקת מרק עוף

2 כפות שום כתוש

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את חזה העוף הטחון עם הפטרוזיליה והכוסברה. מוסיפים את הבצל ותפוח האדמה המגורר ומערבבים.

2 מוסיפים ראס אלחנות, פלפל לבן, מלח לפי הטעם ושמן, מערבבים ומניחים בצד.

3 מכינים את הרוטב: קולפים העגבניות וחותכים אותן לקוביות.

4 מטגנים את הבצל, מוסיפים את העגבניות והפלפל החריף ומערבבים. 

5 מוסיפים רסק עגבניות, 2 כוסות מים חמים, תבלינים ושום כתוש וממשיכים לערבב. מבשלים עד לקבלת רוטב סמיך. לאחר מכן מוסיפים עוד 2 כוסות מים. 

6 יוצרים קציצות קטנות מתערובת העוף ומניחים בזהירות בתוך הרוטב המבעבע. מבשלים כ-20 דקות.

7 מכינים פסטה לפי ההוראות על האריזה, ומגישים עם הקציצות.

שאלות תשובות

אפשר לוותר על הפטרוזיליה והכוסברה בקציצות?

כן.

אפשר להוסיף ירקות כמו אפונה או קישואים לרוטב? איך?

כן, אפשר להוסיף אותם לשלב הטיגון, קצת אחרי הבצל, או יחד עם רסק העגבניות והמים החמים. 

תערובת הקציצות מצליחה להתגבש בלי תוספת של ביצה?

כן.

התערובת יצאה לי דלילה. זה בסדר?

זה בסדר. אם רוצים ליצור ממנה כדורים יפים אפשר להעביר אותה לחצי שעה במקרר שתתייצב, ואז ליצור כדורים. אם אין זמן אפשר להוסיף קצת פירורי לחם. אבל הקציצות יצאו טעימות מאוד גם עם התערובת כפי שהיא. 

צריך לטגן את הקציצות לפני שמוסיפים אותן לרוטב?

לא. הקציצות יתבשלו ברוטב, אין צורך בטיגון. 

הבישול של הרוטב ושל הקציצות ברוטב - בסיר מכוסה או פתוח?

עדיף בסיר מכוסה.

במה אפשר להחליף את הראס אלחנות?

אפשר להחליף בבהרט מרוקאי ואפשר פשוט להשמיט.