צ'יקן נאגטס
הגרסה האפויה והלא פחות מוצלחת של חטיפי העוף האמריקאים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
5 חזות עוף כפולים
פירורי לחם לטבילה
שמן לטיגון
לבלילה
1 ביצה
1/2-1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 שן שום שמנמנה
1/4 כפית כורכום
1 בצל יבש קטן מאוד
3/4-1 כוס מים
1/2-3/4 כוס קמח
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180-200 מעלות.
2 טוחנים יחד את כל חומרי הבלילה (היא צריכה להיות סמיכה מאוד). שימו לב, הכמויות יכולות להשתנות מעט - מומלץ להוסיף כל מצרך בהדרגה, עד לסמיכות והטעם המתאים.
3 חותכים את החזה לקוביות עבות (עוד אפשרות: לגלגל פסי חזה-שניצל לשבלולים עם קיסם).
4 טובלים בבלילה ואחר כך בפירורי הלחם, ומניחים את הנאגטס בשמן רותח רק ל-1/2 שנייה (שהתערובת "תיסגר").
5 מסדרים את הנאגטס על רשת התנור. מתחת לרשת כדאי לשים תבנית, שתקלוט את טפטופי השמן (המעטים מאוד).
6 אופים עד השחמה, בערך 10-15 דקות (לא לאפות יותר מדי, שהעוף לא יתייבש) ומגישים עם קטשופ או כל רוטב אחר.