אוכל
צילום׃ istockphoto

צ'יקן נאגטס

הגרסה האפויה והלא פחות מוצלחת של חטיפי העוף האמריקאים

נאוה (דונה קישוט) | לאכול עם העיניים | פורסם 07/07/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

5 חזות עוף כפולים
פירורי לחם לטבילה
שמן לטיגון

לבלילה

1 ביצה
1/2-1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 שן שום שמנמנה
1/4 כפית כורכום
1 בצל יבש קטן מאוד
3/4-1 כוס מים
1/2-3/4 כוס קמח
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180-200 מעלות.

2 טוחנים יחד את כל חומרי הבלילה (היא צריכה להיות סמיכה מאוד). שימו לב, הכמויות יכולות להשתנות מעט - מומלץ להוסיף כל מצרך בהדרגה, עד לסמיכות והטעם המתאים.

3 חותכים את החזה לקוביות עבות (עוד אפשרות: לגלגל פסי חזה-שניצל לשבלולים עם קיסם).

4 טובלים בבלילה ואחר כך בפירורי הלחם, ומניחים את הנאגטס בשמן רותח רק ל-1/2 שנייה (שהתערובת "תיסגר").

5 מסדרים את הנאגטס על רשת התנור. מתחת לרשת כדאי לשים תבנית, שתקלוט את טפטופי השמן (המעטים מאוד).

6 אופים עד השחמה, בערך 10-15 דקות (לא לאפות יותר מדי, שהעוף לא יתייבש) ומגישים עם קטשופ או כל רוטב אחר.