אוכל
צילום׃ getty images

עוף עם מחית חצילים

החציל הקלוי הופך את העוף למנה מלכותית

ישראל אהרוני | דרך האוכל | פורסם 08/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

8 חצילים קטנים וטריים
6 כרעי עוף חצויות (מופרדות לשוק וירך)
1 בצל אדום חתוך דק
2 שיני שום קצוצות
3 עגבניות מרוסקות מעל החורים הגסים בפומפייה
1 פלפל אדום טרי חתוך דק
שליש כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור טחון טרי
4 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

1 מניחים את החצילים מעל להבת הגז (ממש מעל הלהבה, לא בסיר או מחבת) וקולים אותם, כשהצד הקרוב לאש משחיר הופכים את החציל. קולים את החציל היטב מכל צדדיו כולל התחתית וכשהחציל כולו קלוי ומפוחם מסירים אותו מהאש מניחים במסננת מעל צלחת או מעל כיור (החצילים יגירו מעט נוזלים בזמן שהם מצטננים). כשהחצילים חוזרים לטמפרטורה בה אפשר לעבוד עימם, קולפים אותם בזהירות, מניחים מעל קרש חיתוך וקוצצים אותם לכדי מחית. 2. בסיר רחב ושטוח מניחים את השמן, השום, הבצל והפלפל ומטגנים אותם מעל להבה בינונית כשלוש דקות. מוסיפים לסיר את נתחי העוף ומטגנים אותם משני הצדדים עד שהם משחימים. 3. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, 2 כוסות המים, המלח ופלפל ומביאים לרתיחה. כשהנוזלים מבעבעים מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות. 4. מחממים תנור לחום בינוני גבוה, כ- 180 מעלות 5. בתום הבישול מעבירים את העוף יחד עם נוזלי הבישול לתבנית חסינת חום. מעליו מפזרים את מחית החצילים ומכניסים לתנור החם למשך חצי שעה. 6. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.