אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

שיפודי פרגית בגריל, ריזוטו עדשים ועגבנייה צלויה

המנגל העממי משתדרג לארוחת גורמה טעימה ועסיסית

צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף | פורסם 08/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
4 פרגיות חתוכות לקוביות
מלח פלפל
½ כפית סומק
1 כף חומץ

לתוספות

1 כוס אורז בסמטי
1.1/2 כוס מים רותחים
80 גרם עדשים שחורות
2 עגבניות חצויות
1 בצל חתוך לרצועות
1 כפית כמון
¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 חותכים את הפרגיות, הבצל והפלפל לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ.

2 מתבלים במלח, פלפל, סומק, חומץ ושמן זית. משפדים בשיפודי עץ שהושרו במשך כעשר דקות במים.

3 צורבים את הנתחים במחבת פסים או על מנגל פחמים - המעניק לנתח טעמים עשירים בהרבה.

4 להכנת המג'דרה: מבשלים את העדשים בסיר קטן במשך 25 דקות, עד שהעדשים הופכות לרכות. מסננים ומניחים בצד.

5 מאדים את האורז בסיר בעל תחתית כפולה, עם תוספת של מעט שמן זית - עד שהאורז הופך חם.

6 מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים מים חמים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות עד שהאורז מוכן.

7 במחבת נוספת מטגנים בצל עם מעט שמן זית (עד שמזהיב), מוסיפים את האורז והעדשים ומתבלים במעט כמון ושמן.

8 חותכים שתי עגבניות לחצי, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית וצורבים על מחבת פסים חמה או על הגריל.