אוכל
צילום׃ Evan Sklar, GettyImages IL

עוף צלוי עם תפוחי אדמה

השחקנית גווינית' פלטרו מציגה מתכון זריז וביתי לעוף צלוי עם תפוחי אדמה קטנים ופריכים

ליה אור | mako | פורסם 15/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.2 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

עוף שלם נקי ומיובש
לימון חצוי לשניים
6 שיני שום קלופות, חצויות
כמה ענפים של רוזמרין, תימין ומרווה
מלח גס
פלפל שחור טחון טרי
כשליש כוס שמן זית איכותי
כ-20 תפוחי אדמה קטנים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-230 מעלות.

2 בעזרת מספריים חדים מוציאים את העצם האחורית של העוף, ועם סכין חדה מוציאים את עצמות הירך.

3 משכיבים את העוף בתבנית כשהחזה פונה למעלה, ומשטיחים אותו מעט בלחיצה.

4 סוחטים על העוף את שני חצי הלימון, ומניחים את הקליפה הנותרת בתבנית.

5 דוחפים מתחת העוף את עשבי התיבול וחלק משיני השום, ואת השאר מפזרים סביבו.

6 ממליחים ומפלפלים, ומכסים בכ-3 כפות שמן זית.

7 מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח כ-8 דקות. מסננים, מחזירים לסיר, מכסים ומנערים קלות.

8 מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית, מכסים בעוד כ-3 כפות של שמן זית, מפלפלים וממליחים.

9 מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-20 דקות. מסירים את נייר הכסף, מטפטפים מלמעלה את הרוטב שהצטבר בקרקעית, וממשיכים לאפות ללא כיסוי עוד כ-20 דקות (עד שהעוף שחום). מגישים עם סלט חסה.

>> בואו לראות את גווינית' פלטרו מכינה את המנה