אוכל
צילום׃ ארז גולקו, mako אוכל

עוף עם המון ירקות בתנור

אם יש לכם כבר גרסה קבועה לעוף עם ירקות בתנור, אנחנו מתנצלים מראש שאנחנו עומדים להרוס לכם את ההרגלים. אחרי שתכירו את הגרסה הזאת של ארז גולקו מהבלוג "אצלי במטבח",  לא תצליחו לחזור אחורה

ארז גולקו | In My Kitchen | פורסם 14/07/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 188 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כרעיים של עוף

3 תפוחי אדמה עם הקליפה חתוכים גס

3 קישואים עם הקליפה חתוכים לעיגולים עבים

3 גזרים חתוכים לעיגולים עבים

2 בטטות עם הקליפה חתוכות לעיגולים עבים

2 עגבניות חתוכות גס

1 בצל לבן חתוך גס

3 שיני שום פרוסות

2 גבעולי בצל ירוקים חתוכים גס

שמן זית

1 כף עלי אזוב (זעתר) טריים

1 כפית שורש כורכום מגורד

1 כפית מלח גס

חצי כפית פלפל שחר

חצי כפית כמון

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה (לא חובה, לפי הטעם)

חצי כוס מים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל- 220 מעלות.

2 מכניסים לקערה גדולה את כל המרכיבים, כולל התבלינים ולא כולל המים. 

3 בוזקים מעל הכל שמן זית בנדיבות ומערבבים טוב עד שהרוטב עוטף את כל המרכיבים.

4 מעבירים לתבנית גדולה ומסדרים את הכרעיים של העוף כך שהעור פונה כלפי מעלה.

5 שופכים מעל המרכיבים חצי כוס מים ומפזרים את עלי האזוב (זעתר).

6 עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך שעה.

7 מורידים את הנייר כסף ואופים על החום הכי גבוה עוד כ-10-15 דקות. כשהעוף משחים ורוב הנוזלים התאדו זה מוכן.

* מומלץ להגיש עם אורז.

המתכון באדיבות הבלוג In My Kitchen של ארז ונטאלי גולקו.

לעמוד הפייסבוק "אצלי במטבח - ארז גולקו"