אוכל
צילום׃ דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר

עוף עם לימון כבוש, הריסה וזיתים

מנה פיקנטית, מהמטבח המרוקאי. מומלץ להגיש על קוסקוס

בני סיידא | אוכל של אמא, הוצאת כתר | פורסם 15/02/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

שליש כוס שמן זית

5 כרעיים קטנות מעוף טרי

200 גרם זיתים ירוקים, שבורים

4-3 כפות לימון כבוש, חתוך לקוביות

1 כפית גדושה הריסה

3 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות

6 שיני שום, פרוסות

2 כפיות פפריקה מרוקאית מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח, שיכול להכיל בנוחות את הכרעיים ומטגנים את העוף 4 דקות מכל צד עד שיזהיב.

מתכונים לראש השנה

2 מפזרים מעל את הזיתים, הלימון הכבוש, ההריסה, העגבניות והשום, מתבלים בפפריקה, במלח ופלפל, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

3 מכסים ומבשלים על אש קטנה שעתיים או יותר, עד שהרוטב סמיך והעוף מתפרק מהעצמות.

4 מגישים על קוסקוס, או עם לחם פרינה מרוקאי.