אוכל

כבד עוף עם תאנים חמות וכוסברה

מתכון חגיגי של השף אבי ביטון

אבי ביטון | מסעדת אדורה | פורסם 31/08/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/2 ק"ג כבד עוף מופרד לשתי האונות ונקי מגידים ועורקים

8 תאנים גדולות חתוכות לרבעים

6 כפות דבש תמרים

צרור כוסברה טרייה קצוצה דק

6 כפות שמן זית

50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת גדולה וכבדה. יוצקים שמן זית ומוסיפים את כבדי העוף למחבת (לא להיבהל מלהבות, צריך לקבל צריבה טובה מכל הכיוונים) מוסיפים מלח ופלפל.

2 אחרי 2 דקות מוסיפים את התאנים למחבת. מוסיפים את דבש התמרים. מבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים את החמאה.

3 להגשה: מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל כוסברה טרייה.

>> כל המתכונים לראש השנה