כבד עוף עם תאנים חמות וכוסברה
מתכון חגיגי של השף אבי ביטון
אבי ביטון | מסעדת אדורה
| פורסם 31/08/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
1/2 ק"ג כבד עוף מופרד לשתי האונות ונקי מגידים ועורקים
8 תאנים גדולות חתוכות לרבעים
6 כפות דבש תמרים
צרור כוסברה טרייה קצוצה דק
6 כפות שמן זית
50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת גדולה וכבדה. יוצקים שמן זית ומוסיפים את כבדי העוף למחבת (לא להיבהל מלהבות, צריך לקבל צריבה טובה מכל הכיוונים) מוסיפים מלח ופלפל.
2 אחרי 2 דקות מוסיפים את התאנים למחבת. מוסיפים את דבש התמרים. מבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים את החמאה.
3 להגשה: מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל כוסברה טרייה.