צילום׃ יחסי ציבור
עוף ממולא בשיני שום ומרווה
חגיגה של עשבי תיבול בעוף שלם עשיר בטעמים
מיקה שרון | פסטיבל 5 כוכבים וירח
| פורסם 25/08/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
עוף טרי שלם ונקי
3 ראשי שום שלמים מפורקים לשיניים על קליפתם
עלי מרווה טריים שלמים
1 לימון חתוך לקוביות (עם הקליפה)
2 כפות תבליני עוף בגריל
1 כף מלח
חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 ממלאים את העוף בשיני השום, המרווה, והלימון החתוך. קושרים היטב את העוף.
2 מערבבים את התבלינים ושמן הזית.
3 מורחים את העוף מכל הכיוונים בתערובת התבלינים ומשרים כ-4 שעות.
4 מחממים תנור ל-250 מעלות.
5 מכניסים לתנור חם מאוד לכחצי שעה תוך כדי כך שהופכים את העוף מדי פעם.
6 מורידים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה.
*המנה תוגש בארוחת גורמה מדברית בפסטיבל.