אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוף ממולא בשיני שום ומרווה

חגיגה של עשבי תיבול בעוף שלם עשיר בטעמים

מיקה שרון | פסטיבל 5 כוכבים וירח | פורסם 25/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

עוף טרי שלם ונקי
3 ראשי שום שלמים מפורקים לשיניים על קליפתם
עלי מרווה טריים שלמים
1 לימון חתוך לקוביות (עם הקליפה)
2 כפות תבליני עוף בגריל
1 כף מלח
חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 ממלאים את העוף בשיני השום, המרווה, והלימון החתוך. קושרים היטב את העוף.

2 מערבבים את התבלינים ושמן הזית.

3 מורחים את העוף מכל הכיוונים בתערובת התבלינים ומשרים כ-4 שעות.

4 מחממים תנור ל-250 מעלות.

5  מכניסים לתנור חם מאוד לכחצי שעה תוך כדי כך שהופכים את העוף מדי פעם.

6 מורידים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה.

*המנה תוגש בארוחת גורמה מדברית בפסטיבל.