אוכל

קציצות עוף וקוסקוס ברוטב עגבניות

רגע לפני שאתם מרימים גבה, תנו לנו לעדכן אתכם שהתוספת של הקוסקוס לתערובת העוף, יוצרת קציצות רכות ונימוחות שלא תוכלו להפסיק לאכול. עדיין סקפטים? חבל, אתם מפסידים כאן מתכון פשוט וטוב

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 19/05/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות:

500 גרם בשר עוף טחון (פרגיות או חזה)

1 בצל קטן, מגורר בפומפייה

1 קישוא, מגורר דק בפומפייה

1 כוס קוסקוס

1 שן שום, כתושה

1 ביצה

1 כף קטשופ

מלח

לרוטב עגבניות:

3 כפות שמן זית

2 שיני שום, פרוסות

1 קופסה (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית אורגנו יבש

מלח

פלפל שחור

מים לפי הצורך

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן שעל האריזה.

2 מכינים את הקציצות: מערבבים יחד את כל החומרים בקערה, ולשים בידיים משומנות את התערובת כדי שכל הטעמים והתבלינים יתערבבו כראוי.

3 מחממים מחבת עם שמן זית, ומטגנים את הקציצות כ-2 עד 3 דקות מכל צד, או לחילופין אופים אותן כ-25 דקות בתנור עד שהן יציבות וזהובות.

4 מכינים את הרוטב: מחממים מחבת עם שמן זית, שום ורסק העגבניות ומטגנים הכל יחד כשתי דקות. מוסיפים את האורגנו, המלח והפלפל, ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות.

5 מוסיפים לרוטב את הקציצות המטוגנות (או האפויות), מכסים, ומבשלים 20 דקות עד שהן מבושלות וספוגות היטב ברוטב.

* טיפ לילדים: מרסקים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר ליצירת רוטב חלק, בלי חתיכות, ממש כמו קטשופ.

>> לעמוד הפייסבוק של קוסקוס זה משפחה חמה

>> והנה סלט קוסקוס מפוצץ בבריאות