אוכל
צילום׃ רונן מנגן

מבשלים לכל השבוע: תבשיל עוף עם קבנוס ועדשים

מתכון שיסדר לכם ארוחת צהריים טעימה ומשביעה לכמה ימים טובים

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 18/03/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

¼ כוס שמן זית

5 עלי מרווה טריים

8 שוקי עוף נקיות

6 שיני שום חצויות

12 בצלי שאלוט קלופים, שלמים

5 נקניקיות קבנוס חצויות

1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במים ללילה ובושלו במשך שעה (או פשוט סנפרוסט)

2 כוסות עדשים חומות שטופות, מושרות במים שעה ומסוננות

מלח ופלפל שחור טחון טרי

שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן במחבת כבדה. כשהוא חם מכניסים פנימה את המרווה, השוקיים, השום והבצלים, ממליחים ומפלפלים ומטגנים כחמש דקות עד שהשוקיים, השום והבצלים משחימים יפה סביב סביב.

2 מוסיפים את הקבנוס, החומוס והעדשים לטיגון קצר של שתי דקות.

3 ממליחים ומפלפלים בעדינות ומוסיפים מים כדי כיסוי.

4 מביאים לרתיחה, מנמיכים, מכסים ומבשלים יחד כחצי שעה.

5 מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים.

>> הכנתם? ספרו לנו איך יצא?