אוכל
צילום׃ עודד מרום, מתכון בטוח 3, הוצאת פן וידיעות ספרים

שוקי עוף ופסטרמה בבצל ירוק

תבשיל ביתי מלא בטעמים, שמכינים בקלות וזוללים בשמחה

צחי בוקששתר, בלאק בר אנד בורגר | מתכון בטוח 3, הוצאת פן וידיעות ספרים | פורסם 01/02/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג בצל ירוק טרי, שטוף היטב

8 שוקי עוף

4 כפות שמן זית

8 שיני שום

60 גרם נתח פסטרמה פיקנטית

1 כפית שטוחה תערובת חמישה תבלינים (תערובת תיבול סינית)

מלח

מעט טוגאראשי (תערובת פלפלים מתובלים יפנית), להגשה

אופן ההכנה:

1 פורסים את החלק הלבן של הבצל הירוק לטבעות דקות. פורסים את החלק הירוק לטבעות עבות יותר. מניחים בצד בשתי ערמות נפרדות.

2 מחממים סיר עם תחתית עבה ומטגנים את השוקיים תוך כדי ערבוב עד שהן מתחילות להשחים. מוסיפים את שמן הזית באמצע הטיגון. כשהעוף שחום, מוסיפים את שיני השום ואת החלק הלבן של הבצל. מטגנים כמה דקות.

3 חותכים את הפסטרמה לקוביות ומוסיפים לסיר. מתבלים בחמשת התבלינים ובמעט מלח. מוסיפים את הבצל הירוק. מכסים את הסיר במכסה ואוטמים אותו לחלוטין עם יריעת רדיד אלומיניום. מבשלים על אש קטנה מאוד במשך שעה. מסירים מהאש.

4 בוזקים על התבשיל מעט טוגאראשי ומגישים, אפשר לצד אטריות גזר או דלעת.