אוכל

חזה עוף בלימון מקורמל

עוף בלימון על מצע עגבניות, בליווי קישואים וחזה אווז מעושן

איציק הראל | מאסטר שף | פורסם 27/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

עגבניה גדולה בשלה
לימון צהוב
1/2 כוס סוכר
כוס מים
2 קישואים שטופים וחתוכים לפרוסות
חזה אווז מעושן
מיץ מתפוז אחד
מו"פ
1/4 כוס יין לבן
חזה עוף שלם עם העצם
בזיליקום
תימין
שמן זית

אופן ההכנה:

1 משרים את העוף וחזה האווז במרינדה המורכבת מיין לבן, מיץ תפוזים בזיליקום ותימין. ניתן להוסיף קצת צ'ילי גרוס.

2 בסיר קטן מניחים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה, מוסיפים פרוסות לימון קצוצות דק ומצמצמים על אש נמוכה בבעבוע עדין עד שהלימון מזוגג.

3 מורחים את פרוסות הקישואים בשמן זית, מלח ופלפל גס ומניחים על האש לצלייה. את העגבניה מניחים על המנגל עד לצלייה וקירמול.

4 מוציאים את העוף מהמרינדה ומניחים אותו על תבנית פסים לוהטת עם שמן זית, עד לקבלת גוון זהוב. מעבירים על המנגל להמשך הכנה.

5 כשהעוף מוכן, מחזירים אותו למחבת פסים, יוצקים את הרוטב ומקרמלים בעדינות.

6 את חזה האווז מקרמלים בעדינות במחבת. מוציאים ופורסים לפרוסות דקות.

7 פורסים את העגבניות ומניחים על גבי הצלחת עם מלח פלפל גס, מעליהם מניחים פרוסות לימון מזוגגות, מעליהן מניחים את חזה העוף ויוצקים מעט סירופ.

8 מניחים בצד את הקישואים ומעליהם חזה אווז צרוב.