אוכל
צילום׃ istockphoto

חזה עוף ברוטב צ'אטני אגסים

מנה מעודנת וטעימה להפליא

עדי רם | גלריית המומחים | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

שמונה חזות עוף
1/2 ק"ג אגסים
2 קוביות ג'ינג'ר בגודל 2.5 ס"מ
2 כוסות חומץ בן יין לבן
2 כוסות סוכר
2 כפיות מלח
1/2 כפית אבקת צ'ילי

אופן ההכנה:

מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל, מחממים מחממים מעט שמן זית במחבת וסוגרים את חזה העוף עד להשחמה. מחממים את תנור האפייה ומכניסים את חזות העוף לתנור החם לעוד 5-10 דקות להשלמת האפייה. מגישים עם הצ'אטני.

אופן הכנת הצ'אטני: סוחטים את קוביות הג'ינג'ר לקבלת נוזל מכניסים את כל החומרים לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה נוספת. את שארית הצ'אטני ניתן לאכסן בצנצנת נקייה.