צילום׃ istockphoto
חזה עוף ברוטב צ'אטני אגסים
מנה מעודנת וטעימה להפליא
עדי רם | גלריית המומחים
| פורסם 13/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
שמונה חזות עוף
1/2 ק"ג אגסים
2 קוביות ג'ינג'ר בגודל 2.5 ס"מ
2 כוסות חומץ בן יין לבן
2 כוסות סוכר
2 כפיות מלח
1/2 כפית אבקת צ'ילי
אופן ההכנה:
מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל, מחממים מחממים מעט שמן זית במחבת וסוגרים את חזה העוף עד להשחמה. מחממים את תנור האפייה ומכניסים את חזות העוף לתנור החם לעוד 5-10 דקות להשלמת האפייה. מגישים עם הצ'אטני.
אופן הכנת הצ'אטני: סוחטים את קוביות הג'ינג'ר לקבלת נוזל מכניסים את כל החומרים לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה נוספת. את שארית הצ'אטני ניתן לאכסן בצנצנת נקייה.