נתחי עוף בציפוי שיבולת שועל פיקנטי
רצועות חזה עוף בציפוי פריך ומעט חריף בליווי רוטב סלסה וקוביות תפוז
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
2 כפות שמן קנולה
כף מרגרינה מומסת
2 כפיות אבקת צ'ילי
כפית אבקת שום
כפית כמון גרוס
3/4 כפית מלח
חצי כוס עד כוס שיבולת שועל לא מבושלת
ביצה אחת, מעורבבת קלות
כף מים
4 חצאי חזה עוף, ללא עור ועצמות (כ 170 גרם ליחידה)
כוסברה חתוכה (לא חובה)
רוטב סלסה
3/4 כוס סלסה מוכנה
3/4 כוס פלחי תפוז חתוכים גס
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה קטנה סלסה ופלחי תפוז. מכסים ומניחים במקרר עד ההגשה.
2 מחממים את התנור ל-190 מעלות. מערבבים שמן, מרגרינה מומסת, אבקת צ'ילי, אבקת שום, כמון, מלח ושיבולת שועל בקערה שטוחה ורדודה עד אשר כל המרכיבים לחים בצורה שווה.
3 בקערה שטוחה ורדודה נוספת, מערבבים ביצה ומים באמצעות מזלג עד הקצפה. טובלים את העוף בבלילה ולאחר מכן מכסים אותו לחלוטין בשיבולת המתובלת. מניחים את העוף על נייר אפייה או אלומיניום. את שארית שיבולת השועל מניחים על העוף המצופה.
4 אופים במשך 30 דקות או עד אשר העוף מבושל וציפוי השיבולת נצבע חום זהוב. מגישים עם סלסה סאנשיין. ניתן לקשט בכוסברה קצוצה.