אוכל
צילום׃ JackJelly, Istock

שוקי עוף בשני סוגי ערמונים

על מצע של בצלי שאלוט מתקתקים

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

12 שוקי עוף מנוקים
3 שיני שום קצוצות
12 בצלי שאלוט קלופים
1 כף עלי טמין
3 עלי מרווה
1 כף גי'נג'ר טרי קצוץ,
5 כפות שמן תירס,
250 גר' ערמונים קלופים,
1 כוס ערמוני מים,
2 כפות רוטב סויה,
2 כפות חומץ בלסמי,
1 כף דבש,
4\3 כוס יין אדום יבש
2 כפות סוכר
מלח, פלפל שחור טחון טרי
תלתלי בצל ירוק

אופן ההכנה:

מכינים את תלתלי הבצל הירוק- חותכים את גבעולי הבצל לרצועות דקות ומניחים אותם בקערה עם מי קרח. מערבבים בקערה נפרדת את חומרי הרוטב. מחממים מעט שמן במחבת ומשחימים בו מעט את העוף, מוציאים. לאותו שמן מכניסים את השום, הג'ינג'ר, המרווה, התימין, בצלי השאלוט הקלופים, המלח והפלפל ומטגנים יחד כמה דקות, מחזירים את העוף למחבת לערבוב קל. מוסיפים את נוזלי הרוטב למחבת, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים יחד כ-15 דקות. מוסיפים את שני סוגי הערמונים לערבוב נוסף, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים על להבה גבוהה ליצירת קרמל. מוציאים את התבשיל לכלי הגשה, ומניחים עליו את תלתלי הבצל הירוק.