אוכל
צילום׃ ShyMan, Istock

אווז צלוי עם כרוב ותפוחים ברוטב חמוציות

מתכון מנצח של מסעדת גולף ביסטרו אנד בר

גיא ונגלניק | rest | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לעוף

4 שוקי אווז

למשרה

50 גרם חמאה או מרגרינה
1 כף שום כתוש
1 כוס רסק תפוחי עץ טרי או קנוי
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל

לתוספת

2 ראשי כרוב אדום
100 גרם חמאה או מרגרינה
2 כפות חומץ בן יין אדום
4 תפוחי עץ גרנד סמית
2 כפות סוכר חום
מלח ופלפל

לרוטב

200 גרם חמוציות מיובשות / או תערובת פירות יער קפואים
כף סוכר
1 לימון סחוט (המיץ בלבד)
כף חומץ בן יין לבן (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-180 מעלות.2. הכנת המשרה: ממיסים את החמאה, מסירים מהאש ומערבבים עם השום, רסק התפוחים, מיץ הלימון המלח והפלפל.3. מושחים את שוקי האווז במשרה ואופים את השוקיים בתנור החם בין שעה וחצי לשעתיים (עד שהבשר כמעט ונופל מהעצם), מדי פעם מורחים את הבשר בשארית המשרה.4. חותכים את הכרוב לרבעים ואז לרצועות.5. הכנת התוספת: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את רצועות הכרוב והחומץ ומבשלים כשעה מעל להבה נמוכה.6. לקראת תום בישול הכרוב חותכים את התפוחים לרבעים, מסירים מהם את הגרעינים ופורסים אותם לפלחים דקים.7. מוסיפים את פלחי התפוחים והסוכר לסיר בו מתבשל הכרוב. ממליחים, מפלפלים ומבשלים יחד עוד 20 דקות.8. הכנת הרוטב: מניחים את החמוציות, מיץ הלימון , החומץ והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. לאחר הרתיחה מסירים את הרוטב מהאש ומעבירים אותו למעבד המזון, מעבדים לכדי מחית חלקה ומעבירים במסננת דקת חורים (כדי להשיג מרקם חלק במיוחד).ההגשה: בכל צלחת מניחים תלולית מתבשיל הכרוב והתפוחים, מעליה שוק אווז ומעל לכל יוצקים מהרוטב (אין צורך לחמם את הרוטב שוב- הוא מוצלח מאוד גם כשהוא קר).