אוכל
צילום׃ "כרמלה ואני", הוצאת מודן

שוקי עוף ברוטב בוטנים וחלב קוקוס

מנת ילדים שמבוגרים אוהבים - לאכול וגם להכין

דניאל זך | "כרמלה ואני", הוצאת מודן | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

למשרה

1/2 פחית (200 מ"ל) חלב קוקוס
3 כפות חמאת בוטנים חלקה
1 כף דבש
1 כפית שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק (אם רוצים)
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות רוטב סויה
מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי

לעוף

12 שוקי עוף
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי, פרוסים לקטעים ברוחב 2 ס"מ

אופן ההכנה:

1 טורפים את מרכיבי המשרה בקערה. מוסיפים את העוף ואת הירקות ומשרים 6 שעות לפחות.

2 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מעבירים את כל תכולת הקערה לשקית "קוקי". קושרים את קצה השקית ומנקבים בה כמה חורים, כפי שכתוב על האריזה. מניחים את השקית בתבנית ואופים כשעה ורבע. חשוב לנער מעט את השקית פעם אחת במהלך האפייה.

3 מעבירים את התנור למצב גריל (חום עליון). מעבירים את תכולת השקית לקערת הגשה חסינת חום ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות כדי להשחים את העוף. מומלץ להגיש עם אורז לבן פשוט.