אוכל
צילום׃ Michal Merka, Istock

עוף אפוי עם תפו"א ובצל

מנה קלאסית ביתית וטעימה

דוד גול | showchef.co.il | פורסם 30/07/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 עוף מחולק למנות
1 ק"ג תפוחי אדמה
4 בצלים
4 כפות שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה מרוקאית
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות סילאן
3 כפות קאייג'ן
כפית שום כתוש
1 כף ברבקיו
1 כפית רוזמרין קצוץ
2 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות 1. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות ומסדרים בתבנית. 2. פורסים את הבצל לטבעות ומסדרים על תפוחי האדמה. 3. בקערית מערבבים את כל חומרי התיבול ומורחים את העוף היטב. 4. מסדרים את העוף מעל תפוחי האדמה והבצל עם העור כלפי מעלה. את שארית חומרי התיבול מפזרים בין העוף על התפודים והבצל. 5. אופים בחום של 200 מעלות 40 דקות.