אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוף ברוטב לבן עם פטריות ואפונת שלג

כמה דברים אפשר לעשות עם חזה עוף? לא מעט, מתברר. חזה עוף בטעמים קצת אחרים של חלב ויסמין לצד פטריות פורטובלו ושיטאקי ואפונת שלג בתיבול פיקנטי

סרנדה דילבסקי | מאסטר שף | פורסם 28/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.2 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוף:

4 כוסות חלב

בצל אדום

7 ציפורן

1 חזה עוף

2 כפות שמן

פלפל חריף אדום

שן שום קצוצה

2 כפות פלפל שחור

לאורז:

כוס אורז

כוס וחצי מים

כפית מלח

לרוטב הלבן:

3 כפות חמאה

2 כפות קמח

מלח

פלפל

לפטריות והאפונה:

2 כפות חמאה

2 שיני שום קצוצות

חצי פלפל אדום חתוך לטבעות

2 פטריות פורטובלו חתוכות לפרוסות

4 פטריות שיטאקי חתוכות לפרוסות

חופן אפונת שלג

מלח

פלפל

פרמזן

אופן ההכנה:

1 בסיר מביאים חלב לרתיחה עם בצל שלם אליו הוחדרה ציפורן. בינתיים שמים בקערה חזה עוף, כף שמן, פלפל חריף אדום, שום ופלפל שחור ומערבבים.

2 במקביל מבשלים את האורז.

3 הרוטב: במחבת מחממים חמאה, מוסיפים קמח ומבשלים עד להזהבה או עד שריח הקמח נעלם. מוסיפים את החלב שבישלנו מקודם בהדרגה, ממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב סמיך אך לא סמיך מדי. ממליחים ומפלפלים.

4 מחממים מחבת עם חמאה, מוסיפים שום כתוש, פלפל חריף אדום, פטריות ואפונת שלג שלמה. מבשלים ביחד כ-3-4 דקות. ממליחים ומפלפלים.

5 מחממים מחבת פסים לחום לוהט. מוסיפים את חזה העוף וצולים עד שהוא כמעט מוכן. מוציאים ומכסים בנייר כסף, משאירים לנוח בצד במשך 5-7 דקות.

6 הרכבת המנה: בצלחת גדולה, שמים אורז ברינג, מוסיפים מעט רוטב לבן על האורז, מסדרים פטריות מעל הרוטב, מפזרים פרמזן על הפטריות. מסביב לאורז מפזרים אפונה ומניחים חזה עוף על הצלחת ליד האורז, מוזגים עוד רוטב לבן על העוף. *מכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים