אוכל
צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב

קציצות עוף ברוטב לילדים

קציצות עוף בסיסיות וטעימות להפליא המתבשלות ברוטב עגבניות לא חריף

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 26/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 219 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לרוטב

בצל בינוני קצוץ דק
1 שיני שום
3 עגבניות מגורדות
1 כף רסק עגבניות
2 כוסות מים רתוחים
שמן זית
מלח
פפריקה אדומה מתוקה
1 כף סוכר

לתערובת הקציצות

800 גרם בשר טחון (עוף, הודו)
1 בצל בינוני מגורד
1 תפוח אדמה מגורד
2 ביצים
פירורי לחם
מלח
פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות ומוסיפים את שן השום הקצוץ לכמה דקות. מקפידים שהשום לא ישרף.

2 מוסיפים העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והמים הרתוחים. מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה, מתבלים בכל התבלינים ומבשלים כחצי שעה.

3 להכנת הקציצות: מערבבים היטב את תערובת הבשר ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים.

4 יוצרים קציצות ומוסיפים לרוטב החם. מבשלים כחצי שעה והופכים פעם אחת במהלך הבישול.