צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב
קציצות עוף ברוטב לילדים
קציצות עוף בסיסיות וטעימות להפליא המתבשלות ברוטב עגבניות לא חריף
מוטי בר און | אוכל מכל הלב
| פורסם 26/11/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לרוטב
בצל בינוני קצוץ דק
1 שיני שום
3 עגבניות מגורדות
1 כף רסק עגבניות
2 כוסות מים רתוחים
שמן זית
מלח
פפריקה אדומה מתוקה
1 כף סוכר
לתערובת הקציצות
800 גרם בשר טחון (עוף, הודו)
1 בצל בינוני מגורד
1 תפוח אדמה מגורד
2 ביצים
פירורי לחם
מלח
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1 להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות ומוסיפים את שן השום הקצוץ לכמה דקות. מקפידים שהשום לא ישרף.
2 מוסיפים העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והמים הרתוחים. מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה, מתבלים בכל התבלינים ומבשלים כחצי שעה.
3 להכנת הקציצות: מערבבים היטב את תערובת הבשר ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים.
4 יוצרים קציצות ומוסיפים לרוטב החם. מבשלים כחצי שעה והופכים פעם אחת במהלך הבישול.