עוף עם ירקות
איי אפשר לעמוד בניחוח של התבשיל המשגע הזה, לכן חייבים להיאזר בסבלנות, לא לטעום ולחכות עד שהכל מוכן
איציק הראל | גורמה בפיתה
| פורסם 01/05/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 כרעיים
2 עגבניות גדולות בשלות חתוכות לשמיניות
2 בצלים קצוצים
גזר פרוס דק לעיגולים
מלח
2 כפות שמן
1/2 ליטר מים רותחים
כלים
סיר לעוף
קערה לעוף
קערה לירקות
צלחת הגשה
אופן ההכנה:
1 ממליחים את הכרעיים עם מעט מלח.
2.מטגנים את העוף בסיר שחומם מראש עם מעט שמן עד להזהבת העוף. לאחר ההזהבה מוציאים מהסיר ומניחים בקערה.
3 מטגנים את הבצל והגזר באותו הסיר עד לקירמול והזהבה, (אין צורך בהוספת שמן, העוף מפריש שומנים משלו). מוציאים ומניחים בקערה נפרדת.
4 מטגנים את העגבניות באותו הסיר עד לריכוך.
5 מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את הבצל המטוגן והגזר.
6 מוסיפים מים רותחים ומבשלים במשך שעתיים.