אוכל
צילום׃ אינה קראבצקי

קציצות עוף על פול וטחינה

זוכת העונה הראשונה של מאסטר שף מפנה את השטח למתמודדים הטריים - ונפרדת במתכון פשוט, מהיר וטעים במיוחד. קציצות כאלה באמת שעוד לא טעמתם

אינה קראבצקי | mako | פורסם 23/07/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם עוף טחון

3 גבעולים של בצל ירוק, קצוצים דק

2 שיני שום קצוצות ועוד 3 שיניים חתוכות לפרוסות

חופן כוסברה קצוצה

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

1 ביצה

1 כף פירורי לחם

מלח ופלפל שחור גרוס

שמן קנולה לטיגון

חצי כוס טחינה גולמית

בערך חצי כוס מים

מיץ מחצי לימון

שמן זית

בצל גדול, חתוך לחצאי ירח

1 כפית כמון

1 כוס פול ירוק מבושל (אני השתמשתי בקפוא, כמובן שטרי עדיף)

חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מתחילים בקציצות: מוסיפים לבשר הטחון את הבצל הירוק, השום הקצוץ, הכוסברה, חצי מהפלפל החריף, ביצה ופירורי לחם. מתבלים במלח ופלפל, לשים היטב ויצרים קציצות עגולות קטנות. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים בשמן קנולה חם.

2 מערבבים את הטחינה, המים ומיץ הלימון עד לקבלת טחינה סמיכה. מתבלים במלח.

3 במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום ואת שאר הפלפל הירוק (לא חובה), מוסיפים את הכמון ומקפיצים עוד כדקה. מוסיפים את הפול ואת הקציצות, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים הכל יחד בעדינות. מורידים מהאש.

4 מסדרים את הצלחת: מניחים תלולית של טחינה ובמרכזה עורמים מהתבשיל. מטפטפים מעט שמן זית ומגישים.