כנפי עוף בפירורי קורנפלקס
כנפיים בציפוי קריספי ללא גלוטן, בליווי מטבל דלעת טוניסאי
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
1 ק"ג כנפי עוף מופרדים
2 כפות קורנפלור
חופן עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה, כוסברה, אורגנו, בזיליקום או כל עשב אחר שאוהבים)
1 כוס קורנפלקס תירס (ללא גלוטן)
שמן קנולה לטיגון
2 ביצים טרופות עם מעט חרדל וכף מים
למטבל הדלעת
חצי ק"ג דלעת עם הקליפה
2 כפות רסק פלפלים
2 שיני שום
1 לימון
1 כפית קימל טחון
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה אדומה
מלח
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 צולים את הדלעת בתנור בחום גבוה למשך 30 דקות.
2 מצננים את הדלעת ומורידים את הקליפה, מועכים בעזרת מזלג היטב.
3 מוסיפים את שאר חומרי המטבל ומערבבים היטב, עד שהמחית הופכת לחלקה (אך לא חלקה מדי).
4 שומרים בקירור עד להגשה, ובינתיים מכינים את כנפי העוף.
5 מבשלים את כנפי העוף במים רותחים כ-10 דקות ומצננים.
6 מעבירים את הקורנפלקס לשקית ומרסקים אותם לפירורים. מוסיפים את הקורנפלור ועשבי התיבול הקצוצים.
7 טובלים את כנפי העוף בביצה ומעבירים לשקית לשקשוק טוב עם פירורי הקורנפלקס עד לציפוי.
8 מעבירים לשמן החם ומטגנים עד קבלת גוון זהוב יפה מכל הצדדים
9 מגישים בלווית מטבל הדלעת.