אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

כנפי עוף בפירורי קורנפלקס

כנפיים בציפוי קריספי ללא גלוטן, בליווי מטבל דלעת טוניסאי

שף גלעד דולב | null | פורסם 20/09/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג כנפי עוף מופרדים
2 כפות קורנפלור
חופן עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה, כוסברה, אורגנו, בזיליקום או כל עשב אחר שאוהבים)
1 כוס קורנפלקס תירס (ללא גלוטן)
שמן קנולה לטיגון
2 ביצים טרופות עם מעט חרדל וכף מים

למטבל הדלעת

חצי ק"ג דלעת עם הקליפה
2 כפות רסק פלפלים
2 שיני שום
1 לימון
1 כפית קימל טחון
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה אדומה
מלח
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 צולים את הדלעת בתנור בחום גבוה למשך 30 דקות.

2 מצננים את הדלעת ומורידים את הקליפה, מועכים בעזרת מזלג היטב.

3 מוסיפים את שאר חומרי המטבל ומערבבים היטב, עד שהמחית הופכת לחלקה (אך לא חלקה מדי).

4 שומרים בקירור עד להגשה, ובינתיים מכינים את כנפי העוף.

5 מבשלים את כנפי העוף במים רותחים כ-10 דקות ומצננים.

6 מעבירים את הקורנפלקס לשקית ומרסקים אותם לפירורים. מוסיפים את הקורנפלור ועשבי התיבול הקצוצים.

7 טובלים את כנפי העוף בביצה ומעבירים לשקית לשקשוק טוב עם פירורי הקורנפלקס עד לציפוי.

8 מעבירים לשמן החם ומטגנים עד קבלת גוון זהוב יפה מכל הצדדים

9 מגישים בלווית מטבל הדלעת.