אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

פטה כבדי עוף בקלבדוס ודבש

מעדן של ממרח כבד בתיבול מתקתק של ברנגי תפוחים וריבת גזר מתובלת

שאול בן אדרת | mako | פורסם 07/07/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

300 גרם חמאה/מרגרינה
8 בצלים בינוניים קצוצים
2.5 קילו כבדי עוף טריים, מנוקים היטב
10 עלי דפנה
1 גבעול רוזמרין
1 גבעול תימין
6 שיני שום
1 אגוז מוסקט שלם מגורר
1/2 כוס קלבדוס (ברנדי תפוחים, או ברנדי משובח אחר)
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
250 גרם שקדים קצוצים או אגוזים קלויים

לרוטב

1/2 כוס דבש
4 כפות סוכר חום
8 טיפות מי ורדים
1 כפית חומץ בן יין אדום
20 עלי דפנה
1/2 ק"ג גזר מקלות
3 כפות כוסברה
6 תרמילי הל
6 מקלות קינמון

אופן ההכנה:

1 במחבת רחבה ממיסים את החמאה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את כבדי העוף, עלי הדפנה, רוזמרין, תימין, שום, מוסקט, קלבדוס, מלח ופלפל ומטגנים כ-2 דקות. 

2 מורידים מהכיריים ושולפים את עלי הדפנה ועשבי התיבול. מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית. מפזרים את השקדים הקצוצים על תחתית התבנית ויוצקים מעל את מחית הכבד. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא לשעתיים. מעבירים למקרר.

3 להכנת הרוטב: בסיר קטן מבשלים את כל החומרים מעל להבה נמוכה במשך שעה. 

4 להגשה: הופכים את הפטה על צלחת הגשה, פורסים למנות או מגישים שלם לשולחן. יוצקים מסביב את הרוטב