אוכל
צילום׃ "כרמלה ואני", הוצאת מודן

שוקי עוף צלויות ברימונים ובצל ירוק

עם תפוחי אדמה מתובלים ורוטב בגוון מתקתק

אורן גירון | עושים בישול, מרכז קולינרי למקצועות הבישול והאפייה | פורסם 25/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

12 יחידות שוקי עוף טריים
כף פפריקה אדומה
כפית פפריקה חריפה
4 שיני שום טרי, כתושות
1 בצל, קצוץ דק מאוד
100 מ"ל שמן זית
½ כוס רכז רימונים
½ כוס רוטב סויה
¼ כוס סילאן
קורט סוכר
כפית ג'ינג'ר טחון
½ כפית הל טחון
מלח
פלפל שחור

לתפוחי האדמה

½ 1 ק"ג תפ"א קטנים
½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
½ כוס שומשום
3 שיני שום כתוש
½ כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 קוטמים את קצות השוקיים בעזרת קופיץ, שמים בקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים ומשהים מכוסה כשעתיים.

2 מעבירים לתבנית תנור, וצולים מכוסה בחום של 190 מעלות כשעה. מסירים את הכיסוי, ואופים עד הזהבה.

3 מעטרים בפטרוזיליה ומגישים על מצע תפוחי אדמה.

4 לתפוחי האדמה: חותכים את תפוחי האדמה לסירות, מעבירים לקערה ומערבבים עם כל המרכיבים. מעבירים לתבנית שטוחה ואופים בחום 180 מעלות כשעה, עד הזהבה.