צילום׃ "כרמלה ואני", הוצאת מודן
שוקי עוף צלויות ברימונים ובצל ירוק
עם תפוחי אדמה מתובלים ורוטב בגוון מתקתק
אורן גירון | עושים בישול, מרכז קולינרי למקצועות הבישול והאפייה
| פורסם 25/03/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (12 מנות):
12 יחידות שוקי עוף טריים
כף פפריקה אדומה
כפית פפריקה חריפה
4 שיני שום טרי, כתושות
1 בצל, קצוץ דק מאוד
100 מ"ל שמן זית
½ כוס רכז רימונים
½ כוס רוטב סויה
¼ כוס סילאן
קורט סוכר
כפית ג'ינג'ר טחון
½ כפית הל טחון
מלח
פלפל שחור
לתפוחי האדמה
½ 1 ק"ג תפ"א קטנים
½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
½ כוס שומשום
3 שיני שום כתוש
½ כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
1 קוטמים את קצות השוקיים בעזרת קופיץ, שמים בקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים ומשהים מכוסה כשעתיים.
2 מעבירים לתבנית תנור, וצולים מכוסה בחום של 190 מעלות כשעה. מסירים את הכיסוי, ואופים עד הזהבה.
3 מעטרים בפטרוזיליה ומגישים על מצע תפוחי אדמה.
4 לתפוחי האדמה: חותכים את תפוחי האדמה לסירות, מעבירים לקערה ומערבבים עם כל המרכיבים. מעבירים לתבנית שטוחה ואופים בחום 180 מעלות כשעה, עד הזהבה.