צילום׃ דן לב, מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא
קציצות עוף אפויות לילדים
מתכונים בריאים שילדים אוהבים הם תמיד מצרך מבוקש, ומפגש מחודש עם ספר ישן של שי-לי ליפא המלכה סיפק לנו תזכורת משמחת לכמה כאלה. נתחיל עם קציצות שנאפות על שיפוד וכבר על כך מרוויחות נקודות אטרקטיביות
שי-לי ליפא | מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא
| פורסם 02/01/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
ל-12 קציצות:
500 גרם בשר עוף טרי טחון (מומלץ פרגיות)
1 גבעול בצל ירוק, פרוס לעיגולים דקים (לא חובה)
רבע כוס פירורי לחם
1 חלמון ביצה
1 כף קטשופ
1 כף שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מערבבים את חומרי הקציצות בקערה ולשים כשתי דקות. הלישה תפיק קציצות יציבות.
3 יוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. נועצים מקל במרכזן ומעצבים למעין קבב שמנמן. מניחים בתבנית.
4 אופים כ-15 דקות עד שהקציצות זהובות ומוכנות. חשוב להימנע מאפיית יתר וייבוש הקציצות.
המתכון מתוך הספר "מטבח בריא לילדים" של שי-לי ליפא