אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סנדוויץ' בריאות

חזה עוף בציר ירקות, פסטו כוסברה וטחינה גולמית - כריך שהוא ארוחה שלמה ומזינה

| טבעוף | פורסם 19/08/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.1 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לחם קל או אהוב עליכם

לעוף

1 חזה עוף
1/2 גזר
1 גבעול סלרי
1 בצל חתוך גס
1 עלה דפנה
2 ענפי תימין
1/4 ג'ינג'ר

לפסטו

1/4 כוס שקדים טריים קלופים
1/4 כוס אגוזי פקאן קלויים
1/2 צרור כוסברה
1 שן שום
1 כף מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
מלח + פלפל

להגשה

4 עלי חסה, קטנים ופריכים
2 כפות של שיני שום שבושלו במעט שמן זית על אש נמוכה מאוד עד רכות
1 קישוא/זוקיני פרוס חתוך לרצועות אורכיות משוח בשמן זית וצרוב על מחבת קלות
שמן זית
מלח + פלפל
1 כף טחינה

אופן ההכנה:

1 מביאים ליטר וחצי מים לרתיחה עם הירקות לחמש דקות. מכבים את האש ומניחים את נתח חזה העוף במים למשך 10 דקות מכוסה. מצננים ופורסים דק. שומרים את העוף בכלי במקרר עם שמן זית.

2 להכנת הפסטו: מניחים את המרכיבים במעבד מזון ומעבדים למחית. מאחסנים בקירור.

4 מבשלים 2 כפות של שיני שום במעט שמן זית על אש נמוכה מאוד, עד שמתרככים.

5 פורסים קישוא לרצועות אורכיות, מושחים בשמן זית וצורבים קלות על מחבת.

3 מורחים שכבה מכובדת של הפסטו על פרוסת לחם, מניחים את החסה, השום, הקישוא, העוף והטחינה, סוגרים בעוד פרוסת לחם ומגישים.