צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור
כבד עוף במייפל ושמפניון על פירה תפו"א
כבדי עוף מוקפצים בבצל, פטריות, יין אדום, מייפל וסלילי בצל ירוק
| רשת קפה קפה
| פורסם 21/07/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (2 מנות):
לפירה
4 תפוחי אדמה קלופים בינניים
100 גרם חמאה/מרגרינה
כפית מוסקט
כפית תימין קצוץ
מלח
פלפל לבן
לכבד
250 גרם כבד
יין אדום איכותי
בצל ירוק קצוץ
כף מייפל
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חמאה/מרגרינה לטיגון
4 פטריות שמפניון פרוסות לרבעים
כף בצל לבן קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך.
2 מסננים את תפוחי האדמה ומועכים בעזרת מועך עד לקבלת פירה במרקם רצוי.
3 מוסיפים את שאר התבלינים והחמאה/מרגרינה ומערבבים היטב.
4 במחבת גדולה עם חמאה מאדים מעט את הבצל והפטריות, מוסיפים את הכבד וסוגרים מכל צד.
5 מוסיפים את היין האדום, הבצל הירוק והמייפל, מקפיצים היטב ומשאירים רוטב למנה.
6 מתבלים במלח ופלפל גרוס ומגישים על מצע הפירה.