אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

כבד עוף במייפל ושמפניון על פירה תפו"א

כבדי עוף מוקפצים בבצל, פטריות, יין אדום, מייפל וסלילי בצל ירוק

| רשת קפה קפה | פורסם 21/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לפירה

4 תפוחי אדמה קלופים בינניים
100 גרם חמאה/מרגרינה
כפית מוסקט
כפית תימין קצוץ
מלח
פלפל לבן

לכבד

250 גרם כבד
יין אדום איכותי
בצל ירוק קצוץ
כף מייפל
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חמאה/מרגרינה לטיגון
4 פטריות שמפניון פרוסות לרבעים
כף בצל לבן קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך.

2 מסננים את תפוחי האדמה ומועכים בעזרת מועך עד לקבלת פירה במרקם רצוי.

3 מוסיפים את שאר התבלינים והחמאה/מרגרינה ומערבבים היטב.

4 במחבת גדולה עם חמאה מאדים מעט את הבצל והפטריות, מוסיפים את הכבד וסוגרים מכל צד.

5 מוסיפים את היין האדום, הבצל הירוק והמייפל, מקפיצים היטב ומשאירים רוטב למנה.

6 מתבלים במלח ופלפל גרוס ומגישים על מצע הפירה.