אוכל

עוף בסילאן

עם תפוחי אדמה בתיבול רוזמרין וסלט חסה

חנה פרץ | מאסטר שף | פורסם 15/10/10 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 בצלים גדולים
6 כרעיים
1/2 כוס שמן
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות סילאן
2 כוסות מים

לתפוחי האדמה

2 תפוחי אדמה בינוני
1 בטטה
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף שום כתוש
2 עלי רוזמרין (ללא הגבעול)

לסלט החסה

עלי חסה נקיים וחתוכים גס
2 כפות שמן זית
3 כפות לימון
קורט מלח
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית חרדל

אופן ההכנה:

1 חותכים את הבצל לרצועות, ומטגנים בשמן 2. לאחר שהבצל מזהיב מוסיפים את הכרעיים ומבשלים כ-10 דקות 3. מוסיפים מלח, פלפל גרוס, פפריקה וסילן 4. מוסיפים מים מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים כ-90 דקות 5. שופכים את השמן למחבת גדולה (או סיר), מוסיפים שום, פלפל גרוס, מלח, רוזמרין, 3/4 כוס מים ומביאים לרתיחה 6. מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה ומבשלים על להבה נמוכה ביותר כ-30 דקות 7. מערבבים את כל חומרי הרוטב לסלט החסה ומוסיפים את עלי החסה ומערבבים.