אוכל
צילום׃ דרך האוכל2, דרך האוכל 1

חמין מקרוני

חמין לייט: במקום היציקה הרגילה - רק עוף ומקרוני

ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי | פורסם 08/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

12 שוקי עוף
3 תפוחי אדמה קלופים, פרוסים עבה
חצי כוס שמן
1 ק"ג מקרוני עבים, מבושלים לפי הוראות היצרן ומסוננים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
6 ביצים קשות

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות).

 

2 בסיר גדול שניתן להכניסו לתנור (ללא ידיות מפלסטיק), מחממים את השמן ומטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד שהן מזהיבות (כחמש דקות מכל צד). מוציאים אותן מהסיר ומניחים בצד.

 

3 מטגנים כך גם את שוקי העוף, וגם אותם מוציאים מהסיר ומניחים בצד. ממליחים ומפלפלים.

 

4 בקערה נפרדת מניחים את המקרוני, ויוצקים עליהם את השמן שבו טוגנו תפוחי האדמה והשוקיים. מערבבים היטב.

 

5 מניחים בתחתית סיר הטיגון את פרוסות תפוחי האדמה, מעליהן מפזרים מחצית מכמות המקרוני ודוחסים מעט. מעל שכבת המקרוני מסדרים את השוקיים ואת הביצים הקשות (לא מקולפות). מפזרים את המקרוני שנותרו ומהדקים מעט.

 

6 מטפטפים על התבשיל חצי כוס מים.

 

7 סוגרים את הסיר היטב ומכניסים לתנור למשך הלילה.

 

 

>> עדיין חורפי לכם בנשמה? נסו את המרק של אלקנה