אוכל
צילום׃ דניאל לילה, טעים! ובריא, הוצאת מודן

שוקי עוף שחומות עם ג'ינג'ר וערמונים

מתכון מעולה מבית היוצר של בני סיידא: קדירת עוף מתקתקה ומתובלת בסגנון אסייתי. בין השוקיים משובצים ערמונים, שסופגים את כל הטעמים ומוסיפים משלהם

בני סיידא | טעים! ובריא, הוצאת מודן | פורסם 01/02/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

רבע כוס שמן

8 שוקיים, ללא העצם הבולטת

1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד

3 שיני שום, כתושות

1 כף ג'ינג'ר, מגורר דק

רבע כוס רוטב סויה

חצי כוס יין אדום יבש

2 כפות סוכר חום

מלח

פלפל שחור גרוס

200 גרם ערמונים קלופים בוואקום

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר רחב ושטוח את השמן ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים עד שישחימו. מעבירים לצלחת.

2. מוסיפים לסיר את הבצל, השום והג'ינג'ר ומטגנים כ-6 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מחזירים לסיר את שוקי העוף, מוסיפים את רוטב הסויה והיין, מתבלים בסוכר חום, במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה.

3. מוסיפים את הערמונים ומבשלים יחד כ-20 דקות נוספות ללא מכסה, עד שהעוף מוכן. מגישים חם.

[הערמונים מכילים כ-2% שומן בלבד, הם עשירים בסיבים תזונתיים ובמינרלים חשובים כמו אשלגן ומגנזיום].