אוכל
צילום׃ פירגה, טועמים במטבח

קציצות חזה עוף, תירס ואורז

ברוטב מתקתק, לארוחה מזינה שגם ילדים מאוד אוהבים

פירגה | mako | פורסם 10/02/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

½ קילו בשר טחון עוף
3 כפות אורז לא מבושל (אם הקציצות לאכילה בלי הבישול ברוטב, חייבים לשים אורז מבושל)
¼ כוס תירס
בצל קטן מגורר גס
2 כפות פירורי לחם
ביצה
כפית סוכר חום או דבש
כפית מלאה טחינה גולמית או סלט חומוס מוכן (לא לוותר!)
מלח, פלפל שחור, פפריקה

לרוטב

בצל קצוץ גס
קופסת עגבניות מרוסקות (280 גרם)
מים
כף סוכר
כף אבקת מרק עוף
כף פפריקה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות.

2 יוצאים קציצות מאורכות ומטגנים במעט שמן, עד להשחמה.

3 מוציאים לנייר סופג.

4 באותה מחבת מטגנים את הבצל הקצוץ, ומוסיפים את העגבניות המרוסקות (שימו לב – לא רסק עגבניות!). ממלאים פעם וחצי את קופסת העגבניות במים, ומוסיפים למחבת.

5 מביאים את הרוטב לרתיחה, מוסיפים את הקציצות, סוגרים במכסה ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כ-40 דקות. אפשר להוסיף ב-5 דקות האחרונות תירס לרוטב.

6 מגישים על אורז או פתיתים.