אוכל
צילום׃ ermell, Istock

פאייה ירקות עוף ואורז

תבשיל עוף ואורז בסיר אחד - עם בצל, פלפל, סלרי ועגבניות

| גלריית המומחים | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הכמויות מתאימות לסיר GCC בקוטר 28 ס"מ

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

5 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות

2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות

2 כוסות אורז שנשטפו והושרו שעה במים

פלפל שחור

מלח

מיץ מלימון אחד

כוס פטרוזיליה קצוצה דק

אופן ההכנה:

לחמם מחבת/סיר ריק על האש למשך כ-3 דקות כשהמכסה פתוח

לבדוק עם כמה טיפות מים שהסיר צבר מספיק חום

להכניס לסיר את הבצלים והפלפלים ולסגור מכסה ולטגן כ-5 דקות

להוסיף את נתחי העוף והסלרי ולערבב את תכולת הסיר היטב -לסגור מכסה ולהמשיך טיגון עוד 5 דקות.

להוסיף את העגבניות החתוכות ולהמשיך בישול עם מכסה סגור למשך 10 דקות על אש קטנה.

להוסיף את 2 כוסות האורז ומיץ הלימון, לפלפל ולהמליח לפי הצורך, לערבב היטב את כל תכולת הסיר ולבשל עם מכסה סגור עוד כרבע שעה.

לכבות את האש להוסיף את הפטרוזליה הקצוצה, לערבב היטב, לסגור מכסה ולתת לתבשיל להמשיך להתבשל כעשר דקות נוספות (כשהאש כבויה).