כדורי עוף בציפוי שומשום שחור-לבן
מתאבן מושקע ואלגנטי ברוטב מתקתק של סויה וצ'ילי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (20 מנות):
750 גרם חזה עוף מנוקה משומן וגידים טחון
3 בצלי שאלוט קצוצים דק
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות דק
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
1 ביצה
1 חלמון ביצה
2 כפות רוטב סויה
3 כפות קורנפלור
מלח
פלפל שחור טחון טרי
מעט אבקת צ'ילי חריף
לציפוי:
חצי כוס גרגיר שומשום לבן
חצי כוס גרגירי שומשום שחור
לרוטב
חצי כוס רוטב סויה
רבע כוס מירין
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
חצי כפית שמן שומשום
מעט שבבי צ'ילי יבשים
כף ג'ינג'ר קצוץ
1 בצל ירוק קצוץ
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל מרכיבי כדורי העוף לתערובת אחידה ומקררים כשעה.
2 מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורי בשר קצת יותר קטנים מכדורי פינג-פונג.
3 מערבבים את שני סוגי השומשום ומפזרים אותם על צלחת שטוחה.
4 טובלים את הכדורים בצלחת השומשום ומגלגלים אותם כך שהם יהיו מצופים לגמרי. מטגנים אותם בשמן עמוק וחם כשלוש-ארבע דקות. מגלגלים אותם תוך כדי הטיגון עד שהשומשום שחום מעט.
5 מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
6 משפדים כל שלושה כדורים על שיפוד במבו ומגישים עם הרוטב לטבילה.
* המתכון באדיבות "שוק&COOK" בקניון CINEMALL בחיפה