אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, תיק אוכל

עוף בציפוי ביסלי

שוקי עוף אפוית ורכות מבפנים, עם ציפוי פריך של החטיף הלאומי. קחו צלחת ובירה קרה, ותקבלו תענוג קיצי ונהדר

אינס שילת ינאי | תיק אוכל | פורסם 26/07/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 יחידות של שוקיים טריים ומנוקים, או 600 גרם כנפיים

2 ביצים טרופות

1 כפית חרדל

1/2 כפית כמון

1/2 כפית מלח

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

שקית ביסלי גריל טחון, או מרוסק דק

שקית ביסלי בטעם פלאפל טחון, או מרוסק דק

1/2 כוס קמח

תרסיס שמן (מומלץ)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2 מערבבים את הביצים עם החרדל והתבלינים. מכינים קערה עם קמח ועוד קערה עם הביסלי המרוסק.

3. מצפים את העוף בקמח, לאחר מכן בביצה ולאחר מכן בביסלי. מהדקים את הציפוי לעוף בעזרת הידיים.

4 מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומניחים עליה את שוקי העוף. משמנים אותם בעזרת תרסיס שמן ואופים עד שהעוף משחים כ-35-40 דקות (כבר אחרי חצי שעת אפייה אפשר לנעוץ בעוף מזלג. אם המזלג ננעץ בקלות - העוף מוכן). מגישים חם לצד כוס בירה, או כל משקה קר שאוהבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון התפרסם בבלוג "תיק אוכל" של אינס שילת ואפיק גבאי