אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

נגיסי כבד ברוטב מיונז

חטיף בשרי משביע וכיפי, שאפשר להמשיך לנשנש לנצח

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 28/07/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

250 גרם כבדי עוף טריים
1 צרור קטן פטרוזיליה (בערך 1/2 כוס)
בערך 1/4 כוס נענע
1/2 כוס פירורי לחם
2 פרוסות לחם לבן
ביצה
מלח, פלפל
שמן לטיגון+לטיגון עמוק

למטבל

4 כפות מיונז
1/2 כפית פלפל שאטה טרי
קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת עם מעט שמן וסיר קטן עם שמן עמוק, ומטגנים את הכבדים במחבת למשך דקה מכל צד, עד שהם מלבינים מבחוץ.

2 מעבירים את הכבדים למעבד מזון ביחד עם הלחם, הביצה, הפטרוזיליה, הנענע, פירורי הלחם והתבלינים.

3 מערבלים עד שמתקבלת מסה אחידה.

4 יוצרים כדורים עם שתי כפיות או כפות ומעבירים לשמן לדקה-שתיים, עד שהכדורים מזהיבים. חשוב לא להכניס יותר מ-5-6 כדורים בכל נגלה, כדי שהשמן לא יתקרר יותר מדי.

5 מוציאים לנייר סופח וממשיכים עד שכל הכדורים מטוגנים.

6 מכינים את הרוטב: קוצצים את פלפל השאטה ובקערית קטנה טורפים את המיונז עם התוספות.