צילום׃ עמרי אנדרס צורף
נגיסי כבד ברוטב מיונז
חטיף בשרי משביע וכיפי, שאפשר להמשיך לנשנש לנצח
עמרי אנדרס צורף | mako
| פורסם 28/07/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (15 מנות):
250 גרם כבדי עוף טריים
1 צרור קטן פטרוזיליה (בערך 1/2 כוס)
בערך 1/4 כוס נענע
1/2 כוס פירורי לחם
2 פרוסות לחם לבן
ביצה
מלח, פלפל
שמן לטיגון+לטיגון עמוק
למטבל
4 כפות מיונז
1/2 כפית פלפל שאטה טרי
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת עם מעט שמן וסיר קטן עם שמן עמוק, ומטגנים את הכבדים במחבת למשך דקה מכל צד, עד שהם מלבינים מבחוץ.
2 מעבירים את הכבדים למעבד מזון ביחד עם הלחם, הביצה, הפטרוזיליה, הנענע, פירורי הלחם והתבלינים.
3 מערבלים עד שמתקבלת מסה אחידה.
4 יוצרים כדורים עם שתי כפיות או כפות ומעבירים לשמן לדקה-שתיים, עד שהכדורים מזהיבים. חשוב לא להכניס יותר מ-5-6 כדורים בכל נגלה, כדי שהשמן לא יתקרר יותר מדי.
5 מוציאים לנייר סופח וממשיכים עד שכל הכדורים מטוגנים.
6 מכינים את הרוטב: קוצצים את פלפל השאטה ובקערית קטנה טורפים את המיונז עם התוספות.