צילום׃ CiprianCB, Istock
כבדים עם אריסה שום ולימון כבוש
את הכבד הזה הכי טעים לאכול בסנדוויץ', ולא בצלחת – למרות שגם ליד פירה הוא טעים חבל על הזמן
סמדר וקנין | mako
| פורסם 12/01/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
350 גרם כבדי עוף טריים
1 כף אריסה
1 כף שום כתוש
3 פרוסות לימון כבוש, חתוכות לקוביות
2 כפות שמן
1 כוס מים
תבלינים
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית פפריקה
1 פלפל חריף אדום (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 שוטפים את הכבדים ומנקים טוב טוב.
2 שורפים אותם קלות על להבה, לצורך ההכשרה. לא מכשירים? עדיין מומלץ לתת להם את השריפה הזאת, שמוסיפה טעם מדהים לתבשיל.
3 מניחים בסיר את הכבדים. חותכים את הפלפל החריף לפרוסות ומפזרים על הכבד.
4 בקערה נפרדת שמים את השום, האריסה, הלימון הכבוש, השמן והתבלינים. מוסיפים את המים, מערבבים טוב טוב ושופכים לסיר.
5 מבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות, או עד שהנוזלים מתאדים.