אוכל
צילום׃ CiprianCB, Istock

כבדים עם אריסה שום ולימון כבוש

את הכבד הזה הכי טעים לאכול בסנדוויץ', ולא בצלחת – למרות שגם ליד פירה הוא טעים חבל על הזמן

סמדר וקנין | mako | פורסם 12/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.7 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

350 גרם כבדי עוף טריים
1 כף אריסה
1 כף שום כתוש
3 פרוסות לימון כבוש, חתוכות לקוביות
2 כפות שמן
1 כוס מים

תבלינים

1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית פפריקה
1 פלפל חריף אדום (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הכבדים ומנקים טוב טוב.

2 שורפים אותם קלות על להבה, לצורך ההכשרה. לא מכשירים? עדיין מומלץ לתת להם את השריפה הזאת, שמוסיפה טעם מדהים לתבשיל.

3 מניחים בסיר את הכבדים. חותכים את הפלפל החריף לפרוסות ומפזרים על הכבד.

4 בקערה נפרדת שמים את השום, האריסה, הלימון הכבוש, השמן והתבלינים. מוסיפים את המים, מערבבים טוב טוב ושופכים לסיר.

5 מבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות, או עד שהנוזלים מתאדים.