צילום׃ בועז לביא, על השולחן
כדורי עוף פריכים ברוטב צ’ילי-מיונז
חטיפים קראנצ'יים אפויים שילדים אוהבים, ברוטב מיונז מתקתק
אורלי פלאי-ברונשטיין | על השולחן
| פורסם 05/08/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
300 גרם חזה עוף קצוץ בסכין
1 כף רוטב הויסין או טריאקי
1/4 כוס קמח
1 ביצה
שומשום לציפוי
לזילוף
שמן שומשום
לרוטב
1/4 כוס מיונז
1 כף רוטב סויה
1 כף צ’ילי מתוק
2 כפות גרגרי תירס (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מכינים את כדורי העוף: מערבבים את חומרי הקציצות למעט השומשום ומייצבים במקרר חצי שעה.
2 יוצרים כדורים קטנים בקוטר 4-3 ס”מ, מצפים כל כדור בשומשום ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם לא מכינים מייד, מעבירים למקרר.
3 מחממים תנור ל-190 מעלות.
4 מזלפים מעט שמן על כל כדור ואופים 20 דקות או עד שיציב וזהוב.
5 מכינים את הרוטב ומגישים: מערבבים את חומרי הרוטב.
6 מגישים את כדורי העוף חמים עם רוטב.
לגיוון: ניתן להגיש עם רוטב סויה מתובל בדבש, ג’ינג’ר ושום.