אוכל
צילום׃ בועז לביא, על השולחן

כדורי עוף פריכים ברוטב צ’ילי-מיונז

חטיפים קראנצ'יים אפויים שילדים אוהבים, ברוטב מיונז מתקתק

אורלי פלאי-ברונשטיין | על השולחן | פורסם 05/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

300 גרם חזה עוף קצוץ בסכין
1 כף רוטב הויסין או טריאקי
1/4 כוס קמח
1 ביצה
שומשום לציפוי

לזילוף

שמן שומשום

לרוטב

1/4 כוס מיונז
1 כף רוטב סויה
1 כף צ’ילי מתוק
2 כפות גרגרי תירס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מכינים את כדורי העוף: מערבבים את חומרי הקציצות למעט השומשום ומייצבים במקרר חצי שעה.

2 יוצרים כדורים קטנים בקוטר 4-3 ס”מ, מצפים כל כדור בשומשום ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם לא מכינים מייד, מעבירים למקרר.

3 מחממים תנור ל-190 מעלות.

4 מזלפים מעט שמן על כל כדור ואופים 20 דקות או עד שיציב וזהוב.

5 מכינים את הרוטב ומגישים: מערבבים את חומרי הרוטב.

6 מגישים את כדורי העוף חמים עם רוטב.

לגיוון: ניתן להגיש עם רוטב סויה מתובל בדבש, ג’ינג’ר ושום.