אוכל
צילום׃ swalls, Istock

חזה עוף במילוי פטריות ברוטב יין ופטריות

מנה אלגנטית, עשירה ודלת קלוריות

עדי רם | גלריית המומחים | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 חזה עוף
רבע קילו פטריות שמפיניון
חצי ליטר ציר עוף עשוי מקוביית מרק עוף
רבע כוס יין אדום
פלפל ומלח
1 כף שטוחה של קמח
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות

קוצצים את הפטריות ומטגנים אותן במחבת עם מעט שמן זית. מחצית מהפטריות המטוגנות מעבירים לסיר נפרד אליו מוסיפים רבע ליטר ציר עוף. מוהלים כוס יין עם כף קמח ומוסיפים לפטריות וציר העוף, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים עד שהנוזלים בסיר מצטמצמים והרוטב מסמיך לפטריות שנותרו במחבת (כשהלהבה כבויה) מוסיפים 100 גרם חזה עוף קצוץ דק מאוד, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים וממלאים את חזה העוף. אופים בתנור החם בין רבע שעה לעשרים דקות ומגישים עם רוטב הפטריות, היין וציר העוף.