אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן

עוף בקוקי עם עשבי תיבול ים תיכוניים

5 דקות עבודה לכל היותר. את השאר עושה התנור. התוצאה: נתחי עוף עסיסיים ובה בעת שחומים ופריכים

מיכל מוזס | על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן | פורסם 23/11/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כרעי עוף מפורקות לשוק וירך

3 כפות שמן זית

1/2 כוס יין לבן יבש

1 גבעול רוזמרין

1 גבעול אורגנו

2 גבעולי תימין

4 שיני שום שלמות בקליפתן

מלח ופלפל שחור גרוס

6 תפוחי אדמה חתוכים לשמיניות לאורכם (אפשר בקליפתם)

1/2 לימון פרוס בעובי 3-2 מ”מ

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים את חלקי העוף עם שאר החומרים בקערה. מעבירים לשקית קוקי, קושרים ומניחים בתבנית. מחוררים למעלה בכמה מקומות.

3 אופים כשעה ורבע עד שהעוף רך ושחום ותפוחי האדמה פריכים.הכנתם? ספרו לנו איך יצא!