אוכל
צילום׃ דניאל בר און

שניצל "טבעי" לצד סלט שומר

רוצה שהילדים יאכלו ירקות? הנה מתכון לשניצל עם ירקות מבושלים שיוציא את שני הצדדים מרוצים בכלום עבודה

שי טובול | מאסטר שף | פורסם 28/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לחזה העוף:

חזה עוף אחד

150 גרם כבדים

1 גזר חתוך לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות

1 בצל חתוך לקוביות

מעט קמח

כף מים

כוס יין לבן

1 בצל חתוך לרצועות

50 גרם פיסטוקים

פלפל לבן

2 כפות שמן

מלח

פלפל

לסלט:

1 שומר קצוץ

1 קולורבי קצוץ

1 מלפפון קצוץ

חופן פיצוחים קלויים

שמן זית

מיץ לימון

פלפל לבן

מלח

אופן ההכנה:

1 מקפיצים קלות את קוביות הירקות במעט בשמן.

2 מערבבים כפית קמח עם מעט מים ומוסיפים לירקות ביחד עם כוס היין ומערבבים קלות.

3 במחבת מקפיצים את הכבדים עם הבצל והפיסטוקים. מתבלים במלח ופלפל לבן.

4 חורצים את חזה העוף וממלאים בתערובת הכבדים והבצל.

5 מחממים תנור ל-200 מעלות. מקמחים את החזה הממולא מכל כיוון וסוגרים בטיגון קל. מעבירים לתבנית אפיה ושופכים מעל את רביכת הירקות. מכניסים לתנור למשך חצי שעה ומוודאים שהעוף מוכן עד הסוף.

6 הסלט: מערבבים את כל המרכיבים יחד ומתבלים. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים