וידאו WMV׃ mako
עוף מוקפץ של שוש עטרי
עם הרבה ירקות וטעמים
שוקה1 | מצעד האוכל הישראלי
| פורסם 22/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
½ ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות
3 כפות שמן זית
2 בצלים פרוסים לרצועות
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
2 קישואים חתוכים לרצועות דקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
1 פלפל ירוק כהה חתוך לרצועות.
קמצוץ פלפל לבן
½ כפית ג'ינג'ר יבש טחון
3 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
מלח
אופן ההכנה:
1 מלהיטים את הווק. אם משתמשים במחבת גדולה רגילה מחממים אותה מעט. 2. מוסיפים את השמן וכשהוא חם מכניסים את העוף. מערבבים עד שהעוף משנה את צבעו ללבן. 3. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת. 4. מוסיפים לווק מעט שמן אם צריך ומוסיפים את הירקות החתוכים. 5. מערבבים כל הזמן עד שהירקות מתרככים מעט (לא יותר מדי). 6. מחזירים את נתחי העוף לווק. 7. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. 8. מוציאים לצלחת הגשה. 9. שוש אוהבת להגיש את העוף המוקפץ שלה עם נודלס שבושלו כמה דקות במים רותחים.