אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוף בג'ינג'ר עם תבשיל עדשים

מנת עוף קלה מאוד להכנה, עשירה, בריאה וטעימה בטירוף

נטע בירן | mako אוכל | פורסם 02/08/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לעוף:

300 חזה עוף, חתוך לקוביות

כף ג'ינג'ר טרי, מקולף ומגורר

3 שיני שום, כתושות או מגוררות

2 כפיות דבש

כף רוטב סויה

2 כפיות שמן קנולה

לתבשיל העדשים:

3/4 כוס עדשים חומות

בצל

2 גזרים

גבעול סלרי

2 כפיות שמן קנולה

2 שיני שום, כתושות

עלה דפנה

כפית חומץ בלסמי

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הג'ינג'ר, השום, הדבש והסויה בקערה. מוסיפים את קוביות העוף ומניחים לפחות לשעה, לספיגת טעמים.

2 בינתיים מכינים את תבשיל העדשים: קוצצים את הבצל, הגזרים וגבעול הסלרי לחתיכות גסות. מטגנים קלות עד שהירקות מעט מתרככים.

3 מוסיפים את השום הכתוש, עלה הדפנה, החומץ הבלסמי, העדשים והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהעדשים מתרככות. אם נגמרים הנוזלים לפני שהעדשים רכות - מוסיפים עוד מים. אם רוצים לקצר את זמן הבישול אפשר להשרות את העדשים במים מבעוד מועד. במקרה כזה מבשלים אותן בפחות מים.

4 חוזרים לעוף: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את העוף 5-10 דקות (זהירות לא לייבש אותו). מגישים ביחד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס