עוף בג'ינג'ר עם תבשיל עדשים
מנת עוף קלה מאוד להכנה, עשירה, בריאה וטעימה בטירוף
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לעוף:
300 חזה עוף, חתוך לקוביות
כף ג'ינג'ר טרי, מקולף ומגורר
3 שיני שום, כתושות או מגוררות
2 כפיות דבש
כף רוטב סויה
2 כפיות שמן קנולה
לתבשיל העדשים:
3/4 כוס עדשים חומות
בצל
2 גזרים
גבעול סלרי
2 כפיות שמן קנולה
2 שיני שום, כתושות
עלה דפנה
כפית חומץ בלסמי
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הג'ינג'ר, השום, הדבש והסויה בקערה. מוסיפים את קוביות העוף ומניחים לפחות לשעה, לספיגת טעמים.
2 בינתיים מכינים את תבשיל העדשים: קוצצים את הבצל, הגזרים וגבעול הסלרי לחתיכות גסות. מטגנים קלות עד שהירקות מעט מתרככים.
3 מוסיפים את השום הכתוש, עלה הדפנה, החומץ הבלסמי, העדשים והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהעדשים מתרככות. אם נגמרים הנוזלים לפני שהעדשים רכות - מוסיפים עוד מים. אם רוצים לקצר את זמן הבישול אפשר להשרות את העדשים במים מבעוד מועד. במקרה כזה מבשלים אותן בפחות מים.
4 חוזרים לעוף: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את העוף 5-10 דקות (זהירות לא לייבש אותו). מגישים ביחד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס