צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
כנפיים בתנור
עוד לא נמצא האדם - ילד או מבוגר - שיסרב למנת הכנפיים הזאת. כנראה שזה קשור לרוטב הברביקיו שעוטף אותן, שלא נכחיש, הוא בהחלט מתוק. נסו פעם אחת, ואז תחליטו אם זה שווה את זה (התשובה היא כן)
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 19/12/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1.200 קילו כנפיים
לרוטב ברביקיו דבש:
כוס קטשופ
3 כפות סוכר דמררה
2 כפות דבש
רבע כוס חומץ תפוחים
2 כפות שבבי בצל
כפית אבקת שום
כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה או מעושנת
כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב למעט שמן הזית בקלחת ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות.
2 מערבבים את הכנפיים בקערה עם הרוטב ושמן הזית. אם יש זמן מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים (אם אין - לא נורא).
3 מחממים תנור ל-200 מעלות חום סטטי (עליון-תחתון, לא טורבו).
4 מעבירים את הכנפיים לתבנית ומכניסים לתנור לשעה ורבע או עד השחמה עמוקה.
5 מקשטים בעירית קצוצה ומגישים לצד אורז לבן.
בתיאבון!